DIVERSE

GLOEIBEHANDELINGEN

GLOEIBEHANDELINGEN

Misschien wel de meest algemeen bekende warmtebehandeling op staal is het gloeien van uw producten. U kunt bij ons voor de onderstaande gloeiprocessen terecht.

Spanningsarm gloeien

Het spanningsarm gloeien is bedoeld om bewerkingsspanningen te reduceren. Deze spanningen ontstaan bijvoorbeeld bij het koudvervormen, lassen of verspanen van uw werkstukken. Wanneer uw producten uiteindelijk gehard worden of nog een andere warmtebehandeling ondergaan, zal het risico op maat- en vormverandering hiermee sterk afnemen

Dit gloeitemperatuur van dit proces ligt vaak tussen de 600°C en 650°C, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Uiteraard kunnen wij naar wens van de klant ook op andere temperaturen en/of cyclussen gloeien. ’t Harderijke beschikt over ruim 15 gloeiovens om deze behandelingen in uit te voeren, waardoor we de doorlooptijd kort kunnen houden.

Zacht gloeien

Door middel van het zachtgloeiproces kunnen we, zoals de naam al suggereert, producten weer naar een zachte toestand brengen. Staalsoorten met een hoog koolstofgehalte kunnen op die manier beter verspaand worden. Daarbij kunnen ook geharde producten weer worden zachtgegloeid, als bijvoorbeeld een verkeerd materiaal op de opdrachtbon vermeld is of u deze opnieuw wilt verspanen.

Onze gloeiprocessen kunnen op vrijwel alle staalsoorten worden toegepast en worden dagelijks uitgevoerd. Het voordeel is dat dit vrij korte processen zijn, waardoor u uw producten vaak de volgende ochtend alweer af kunt halen.

NEEM CONTACT OP

Voor vragen over onze diensten

Vragen over een product, levering of de aanvraag van een offerte? Neem gerust contact met ons op.