't HARDERIJKE

ONZE MEERWAARDE

Al ruim 35 jaar kunt u rekenen op de juiste ondersteuning bij uw hardingsprocessen en oppervlakte-behandelingen. Wij hebben een uitstekende reputatie opgebouwd bij onze klanten en gaan letterlijk door het vuur om een goed product af te leveren.

Doordat ook hij met dezelfde passie en kennis de werkzaamheden uitvoerde, werd de naam van ons bedrijf steeds bekender. Met hulp van de lovende woorden van klanten groeide het bedrijf gestaag door, waardoor zowel meer machines als personeel nodig waren om aan de toenemende vraag te voldoen.

Begin 2020 werd besloten om opnieuw te verhuizen naar een groter pand. Met tweemaal zo veel ruimte krijgt de derde generatie de mogelijkheid om het bedrijf verder door te laten groeien en ook nieuwe behandelingen toe te voegen aan ons pakket.

Sinds het begin in 1983 staan wij bekend om het leveren van onze topkwaliteit. Door onze jarenlange ervaring en continue ontwikkeling is ons afkeurpercentage zeer laag. Mede hierdoor hebben wij al vele langdurige relaties met onze opdrachtgevers opgebouwd.

Naast kennis en enthousiaste medewerkers zijn de juiste middelen om onze behandelingen mee uit te voeren van levensbelang. Onze gedigitaliseerde ovens en zoutbaden worden regelmatig gekalibreerd en onderhouden. De apparatuur ten behoeve van de hardheidsmetingen wordt verschillende keren in de week geijkt en een aantal keer per jaar door de leverancier compleet onderhouden. Zo zorgen we ervoor dat we altijd met de beste middelen ons werk kunnen doen en stilstand voorkomen.

Extra aandacht voor alle producten die door ons worden behandeld vinden wij ontzettend belangrijk. Alle werkstukken worden tijdens de verschillende stappen in onze processen gecontroleerd op vlakheid en hardheid, om zo een eindproduct te leveren waar u als klant om vraagt. Het kan voorkomen dat het aangeleverde materiaal niet correspondeert met wat op de opdrachtbon vermeld is. Mede door deze tussentijdse controles kunnen we deze fouten op tijd waarnemen, zodat uiteindelijk toch de gewenste hardheid gehaald kan worden.

Wij leggen al onze processen en orders vast in ons ERP-systeem van MKG. Dit stelt ons in de gelegenheid om voor terugkerende producten steeds weer dezelfde cyclus aan te houden, maar ook om na langere tijd de behandeltemperaturen nog terug te kunnen vinden.

Meetrapport

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat u bij uw producten een meetrapport/hardheidscertificaat moet meeleveren. Wij kunnen deze uiteraard voor u verzorgen. Ons standaard meetrapport bestaat uit een foto van uw product, de verschillende ordernummers of beschrijvingen en uiteraard de verschillende uitgebreide hardheidsmetingen die gedaan zijn. Indien gewenst kunnen wij ook een rapport op maat voor u ontwerpen en leveren.

In de loop der jaren is levertijd een steeds belangrijker criterium geworden. U heeft al genoeg aan uw eigen planning en bewerkingen en wil niet te lang op de nabehandeling van uw werkstukken wachten. Wij begrijpen het belang van een korte doorlooptijd daarom ook maar al te goed en zetten ons in om uw tijdsverlies zo klein mogelijk te maken, zonder tekort te doen aan de kwaliteit.

Voor de meeste materialen en behandelingen kunnen wij een doorlooptijd van een werkdag garanderen. Dit is mogelijk, omdat wij geen werk hoeven op te sparen tot een oven vol zit en u hoeft dus ook geen ovenruimte te reserveren. Alle orders die vandaag binnenkomen, worden morgen behandeld. Dat is de afspraak.

In het geval dat wij voor u groot seriewerk of producten die meer aandacht vragen behandelen, kan de levertijd wat oplopen. Dit zullen wij uiteraard altijd met u communiceren.

Spoedbehandeling

Soms komt het voor dat u of uw klant stukken heeft en met spoed een onderdeel moet worden aangemaakt. Of komt uw leverdatum in gevaar, omdat een bewerking langer heeft geduurd dan gepland? Dan is het fijn dat wij in overleg binnen 24 uur kunnen leveren. Bel ons zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken en met uw spoedopdracht rekening kunnen houden.

Onze jarenlange ervaring en kennis is uw garantie voor kwaliteit en snelle service. Door onze ambachtelijke werkwijze zijn wij in staat om ook voor probleemwerkstukken een goed resultaat af te leveren.

Wij gebruiken onze kennis graag om voor en met u de juiste materiaalkeuze te maken of hardingsmethode te kiezen, ook als wij deze niet zelf kunnen uitvoeren. Kennis delen is in onze ogen erg belangrijk voor een goed resultaat en daarom adviseren wij u graag.

Mede door ons eigen ervaring en problemen waar klanten in het verleden tegenaan zijn gelopen, kunnen we voor u de risico’s beperken door samen te kijken naar het maakproces van uw producten. In veel gevallen zijn kromtrekken en scheurvorming te voorkomen door op een andere manier te verspanen of voor te bewerken. Door bijvoorbeeld gloeiprocessen tussen bewerkingsfases toe te passen, kunnen al een hoop problemen worden ingedamd.

Flexibel

Uit ervaring weten we dat flexibel zijn erg belangrijk is. Wij houden onze lijnen daarom kort en zorgen dat er altijd iemand is die u te woord kan staan. Door goed communiceren wordt de doorloop van onze processen gewaarborgd en zijn we in staat spoedopdrachten tussen het ‘normale’ werk door te kunnen doen. In overleg zijn we ook buiten de standaard openingstijden voor onze vaste klanten beschikbaar.

Kostenvoordeel

Het leveren van vlakke producten is voor ons erg belangrijk. Wanneer uw producten, zoals bijvoorbeeld matrijsdelen of slijtplaten, vlak terug komen, heeft u minder werk aan het naslijpen en bespaart u dus op de kosten van machines en personeel. Daarbij levert dit tijd op waarin u weer andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Aangezien wij leveren wanneer we beloven, kunt u met de planning reeds rekening houden en verliest u ook daar geen tijd. Zoals we allemaal weten: tijd is geld.

NEEM CONTACT OP

Voor vragen over onze diensten

Vragen over een product, levering of de aanvraag van een offerte? Neem gerust contact met ons op.