PERFECTE

OPPERVLAKTEBEHANDELING

OPPERVLAKTEBEHANDELING

Er zijn diverse methoden die wij gebruiken om oppervlakten te behandelen. Van gebruik van nitraat tot poeders en wij doen dit zowel zelf als extern bij partnerbedrijven.

Nitreren

Steeds vaker worden producten voorzien van een nitreerlaag. Deze laag zorgt voor een zeer hoge hardheid en slijtvastheid. Daarbij heeft het niet-metalen karakter glijdende eigenschappen en heeft de behandeling als groot voordeel dat er amper maatverandering optreedt. Onze behandelmethode
is vergelijkbaar met die van carboneren. In plaats van koolstof wordt een poeder gebruikt dat bij verhitting stikstof afgeeft. Nitreren kan op alle staalsoorten worden toegepast en kent bij ons een korte doorlooptijd, afhankelijk van de hoeveelheid.

Chemisch zwarten

Om extra transportbewegingen tegen te gaan en zo dus voor u tijd en kosten te besparen, kunnen wij uw producten chemisch zwarten. Deze behandeling zorgt voor een versnelde oxidatie van het basismateriaal, waardoor natuurlijke corrosie wordt tegengegaan. Afhankelijk van de
materiaalsoort varieert de uiteindelijke kleur van grijs of roodbruin tot diepzwart. Het proces veroorzaakt geen maatveranderingen en wordt vaak toegepast om een cosmetische, niet reflecterende laag te creëren.

NEEM CONTACT OP

Voor vragen over onze diensten

Vragen over een product, levering of de aanvraag van een offerte? Neem gerust contact met ons op.